Tule harrastamaan partiota!

Uusien partiolaisten ilmoittautuminen elokuussa, mutta otamme mukaan uusia partiolaisia ympäri vuoden ryhmätilanteiden mukaan. Uudet aikuiset ovat myös tervetulleita mukaan toimintaan ja vaikka vetämään uusia sudenpentuja. Tukea ja apua saa aina muilta kokeneemmilta johtajilta. Moni aikuinen on aloittanut partiopolkunsa tulemalla mukaan ryhmän vetäjäksi ja huomannut samalla löytäneensä itselleen mielekkään harrastuksen.

Lisätietoja saa ohjelmajohtaja Anni Karlinilta puh. 044 280 9028.

Meripartiotoiminta

Meripartio on monipuolista ja vesillä liikkumista opettavaa toimintaa kaikenikäisille partiolaisille. Ohjelma käytännön harjoitteluineen tarjoaa meripartiolaisille ainutlaatuisen ympäristön harrastaa ja oppia yhdessä vesillä liikkumiiseen liittyviä taitoja ja asioita muun partiotoiminnan ohella.

Partiotoiminta vesillä (meripartio, sea scouting) tarkoittaa partiotoimintaa, jota toteutetaan vesiympäristöissä erilaisilla aluksilla. Tyypillisimmin partiotoimintaa vesillä toteutetaan partiolippukuntien omilla partioaluksilla, mutta se voi tarkoittaa myös melontaa, jollatoimintaa, navigoinnin harjoittelua tai vesien suojeluun liittyvää ympäristökasvatusta lippukunnassa. Partio-ohjelmasta löytyy aktiviteetteja partiotoimintaan vesillä. Lisäksi partiolaiset järjestävät oman koulutusjärjestelmänsä mukaista koulutusta partiotoimintaan vesillä (veneenohjaajakurssi, förstikurssi, kipparikurssi, pelastautumiskurssi). Partiotoimintaa vesillä koordinoi Suomen Partiolaisissa meripartioryhmä, joka toimii osana kasvatusvaliokuntaa.

Partiotoimintaa vesillä harrastetaan erilaisilla ja eri kokoisilla aluksilla. Alustyypit vaihtelevat kanooteista jolliin ja matkapurjeveneistä isoihin moottorikoululaivoihin. Kaikkiaan suomalaisessa meripartiotoiminnassa on käytössä noin 200 erilaista vesikulkuneuvoa.

Meripartio tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia vesillä käytännössä purjeiden käsittelyä, navigointia ja ohjailua, erilaisten merenkulkulaitteiden käsittelyä aluksilla, merenkulun sääntöjä ja toimintaa osana vahtijärjestelmää ja toimivaa joukkuetta.

Partiotoiminta vesillä tarjoaa huikeita elämyksiä, kokemuksia ja oppimisen paikkoja eri ikäisille partiolaisille. Satahanka-leiri kokoaa partiolaiset yhteen vesien äärelle noin 4-6 vuoden välein. Meripartiolaisia on noin 6500 ja he toimivat noin 70 lippukunnassa sekä merellä, että järvillä. Partiotoimintaa vesillä harrastetaan kaikissa partiopiireissä.

Aikuisena mukaan

Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia vapaaehtoistehtäviin, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita.

Partio on mukaansatempaava harrastus ja vapaaehtoistyö myös aikuiselle. Et tarvitse partion aloittamiseen aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia vapaaehtoistehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään kyllä keksimään. Kaikesta avusta on hyötyä! Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus.